Tuin, Wonen

De voordelen van een veranda aan je woning

Het komt steeds vaker voor, dat mensen hun tuin van een veranda voorzien. De veranda’s bieden diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je al vroeg in het jaar buiten kunt zitten. De veranda biedt beschutting tegen regen en andere vormen van neerslag. Zou je de zijkanten van de veranda afsluiten, dan heb je ook van de wind geen last meer. Het is slechts een voorbeeld van de voordelen die veranda’s bieden. In dit artikel zetten we een aantal andere voordelen voor je op een rijtje. Heb jij al eens overwogen om een veranda tegen je woning aan te laten plaatsen?

Tot laat in de avond genieten van je tuin

Met een veranda geniet je niet alleen vroeg in het jaar van je tuin. Ook blijf je in de avond tot later buiten zitten. Dit heeft te maken met het feit, dat de veranda de warmte relatief goed vasthoudt. Daarbij kun je de veranda van een heater of bijvoorbeeld een vuurkorf voorzien. Het zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor gezelligheid! Er is niets fijner, dan tot laat op de avond van het mooie weer te kunnen genieten in de zomer. Pak er een hapje en drankje bij, om volledig tot rust te komen na je lange werkdagen.

Beschutting tegen neerslag en de zon

Niet alleen biedt een veranda beschutting tegen verschillende vormen van neerslag. Ook biedt de veranda beschutting tegen de zon in de zomer. Hoewel het vaak best een beetje warm is op de veranda, is het hier fijner dan in de brandende zon. Zie het als een goed alternatief voor een parasol. Zeker wanneer de zon op het hoogste punt staat, is het vaak te warm om zelf in de zon te zitten. Onder de veranda heb je voldoende ruimte om van het warme weer te kunnen blijven genieten op deze dagen.

Kleed de veranda aan met plantenbakken

Een veranda wordt in de meeste gevallen van hout gemaakt. Groot voordeel van een houten veranda is het feit, dat het hout goed past bij de natuurlijke uitstraling van de tuin. In het bijzonder, wanneer het hout qua kleur enigszins overeenkomt met het hout wat je bijvoorbeeld voor de schutting gebruikt hebt. Om de veranda meer kleur te geven en nog beter op te laten gaan in de tuin, kun je deze aankleden met verschillende plantenbakken. Wanneer je voor een veranda met balustrade kiest, hang je deze plantenbakken eenvoudig aan de balustrade op. Vul de bakken met aardbeienplantjes, verse kruiden of bijvoorbeeld vrolijke planten als viooltjes en geraniums.

Online een veranda voor je tuin bestellen

Voor het bestellen van een veranda hoef je niet meer naar de lokale tuinwinkel. Je kunt de veranda tegenwoordig eenvoudig online bestellen. Er zijn diverse online tuinwinkels met een breed scala aan veranda’s. Je kunt de veranda als bouwpakket bestellen en deze vervolgens zelf in elkaar zetten. Een alternatief is het laten opbouwen van de veranda door een timmerbedrijf. Zo heb je er zelf geen omkijken naar! Het is verstandig om bij het opbouwen van een veranda betonpoeren te gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk...