Wonen

Waarop letten als je de badkamer gaat verbouwen

Het verbouwen van een badkamer is al snel een flinke klus. Je wilt alles zo efficiënt mogelijk laten verlopen en daarnaast wil je ook dat het betaalbaar blijft. Echter komen er vaak complicaties om de hoek kijken wanneer het gaat om een verbouwing in de badkamer. Goede voorbereiding is al snel meer dan de helft van het werk. Hieronder daarom meer informatie om je alvast verder op weg te kunnen helpen! 

Goed budgetteren van het hele plan

Maak een duidelijk plan van wat de verwachtingen voor de vernieuwde badkamer precies zijn en ga daarmee aan de slag. Budgetteer zo goed mogelijk wat je allemaal nodig hebt en hoeveel dat gaat kosten. Zorg ervoor dat je een marge overhoud tussen het plan van wat het gaat kosten en wat je er maximaal aan kwijt kan zijn. Zo weet je zeker dat je ook niet boven je uiteindelijke budget uitgaat wat je er überhaupt voor kan betalen. 

Richt ruimtes slim is

We willen vaak steeds meer in onze badkamer. Een dubbele wastafel, een mooie toilet met bidet ernaast en een mooie grote badkuip erin. Of we kiezen er zelfs voor om een jacuzzi in de badkamer te nemen! Maak vaak hebben badkamers beperkte ruimte. Om er het maximale uit te halen kunnen we bijvoorbeeld gebruik maken van grotere tegels. Grote tegels in kleine ruimtes zorgen optisch voor meer ruimte. Je badkamer lijkt er dus al groter van!

Een andere tip voor kleinere ruimtes is om een glazen douchedeur te gebruiken voor de doucheruimte. Een glazen douchedeur geeft namelijk ook optisch meer ruimte. Je hebt je douchegedeelte afgeschermd, maar omdat deze van glas is en dus doorzicht, lijkt de ruimte er niet kleiner door. Daarnaast werkt een douchedeur functioneel ook veel beter dan bijvoorbeeld alleen een douchegordijn. 

Het leidingwerk regelen

Ben jij een expert in het leidingwerk aanleggen of vervangen in de badkamer? Dan zit je helemaal goed, maar wanneer je hier niet veel ervaring mee hebt, dan wordt het afgeraden om dit zelfstandig te doen. In dat geval kun je het beter overlaten aan iemand die er wel veel kennis en verstand van heeft. Bij het leidingwerk kan er namelijk eenvoudig van alles verkeerd gaan. Lees hier ook meer over het leidingwerk verleggen of aanleggen. 

Dit vind je misschien ook leuk...