Zakelijk

Waarom bijverdienen als vertaler/vertaalster

Het afgelopen jaar is een bijzonder en vreemd jaar geweest op financieel vlak. Voor sommige mensen heeft de lockdown financieel positief uitgepakt, terwijl het voor andere mensen juist op een slechte manier heeft uitgepakt. Wel kan er worden gezegd dat vrijwel de meeste mensen in Nederland zich meer bezig zijn gaan houden met hun financiën. Daarom hebben veel mensen er ook voor gekozen om voor zichzelf bij te gaan verdienen. Heb jij een bijbaan, ben je op zoek naar een nieuwe baan of werk je voor jezelf? Wij hebben verschillende redenen op een rij gezet om bij te verdienen als een vertaler. 

Steeds meer vraag naar vertalers

Door de combinatie van zowel globalisering als de toename van het gebruik van technologie, komt er ook steeds meer vraag naar vertalers. Doordat steeds meer bedrijven internationaal zakendoen is er ook steeds meer behoefte aan het correct laten zijn van de content op de sites en in de nodige documenten. Voornamelijk in geschrift is het belangrijk dat documenten kloppen, omdat ze dan ook juridisch correct zijn en betrouwbaar overkomen.

Goed verdienen met vreemde talen

Spreek jij een vreemde taal? Dan kan dat al een redelijk goudmijntje zijn. Helemaal wanneer het talen zijn die minder worden gesproken door de meeste mensen. Zo zijn er veel Nederlanders die vloeiend zijn in Engels in woord en schrift. Omdat hier een groter aanbod in is, is het ook lastiger om er in uit te blinken. Duits is al een stuk unieker, maar nog steeds zijn er ook veel mensen die goed Duits spreken. Frans daarentegen wordt al snel een stuk minder gesproken door Nederlanders, maar binnen het zakenleven is het in Europa een hele belangrijke taal. Ben je vloeiend in het vertalen van Franse teksten en documenten? Dan kun je hier dus al snel een hoger bedrag voor vragen. 

Veel vrijheid en helemaal zelfstandig werken

Als vertaler kan het meeste werk wat je doet allemaal online worden gedaan. Dit geeft je dus erg veel vrijheid in je eigen werk. Helemaal nu steeds meer maatregelen van de lockdown verdwijnen en je dus ook weer meer kunt gaan reizen. 

Daarnaast heb je er misschien al een lange tijd aan gedacht om eigen baas te zijn. Als vertaler kun je direct al voor jezelf werken en ben je dus niet meer afhankelijk van een werkgever. Natuurlijk moet je nog wel de opdrachten binnenhalen voor jezelf. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...