Wonen

Hoe vind je nu nog een betaalbare woning in Noord-Holland? 

Wil jij een betaalbare woning vinden in het westen van Nederland? Dat kan nog wel eens een lastige klus zijn met de snelle stijging van de prijzen van woningen op de huidige markt. Maar er zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je toch nog redelijk betaalbaar een huis kan vinden in deze regio. Deze manieren zetten wij hieronder voor je op deze pagina. 

Geen overdrachtsbelasting meer voor starters

Ben jij een starter op de woningmarkt? Dan hoef je sinds het begin van dit gaan geen overdrachtsbelasting meer te betalen. Dat scheelt toch weer een paar procent ten opzichte van wanneer je een jaar eerder een woning had gekocht. Natuurlijk zijn de prijzen over het algemeen het afgelopen jaar nog veel harder gestegen. Zo was er de grootste prijsstijging in huizen te zien in bijna 20 jaar. Maar voor starters is dit toch weer een kleine extra.

De mogelijkheden wanneer je samen met je partner koopt

Daarnaast kun je er ook naar gaan kijken wat de mogelijkheden zijn wanneer je ervoor kiest om samen met je partner een woning te kopen. In je eentje wordt het al snel een stuk moeilijker om iets te kopen dan wanneer je samen met je partner een hypotheek aanvraagt. De mogelijkheden voor het kopen worden daar flink mee uitgebreid. 

Zoek verder dan Funda

Funda heeft natuurlijk een groot aanbod, maar vergeet niet dat de meeste mensen hier gebruik van maken bij het zoeken naar een woning. Wanneer je ook naar andere mogelijkheden gaat zoeken, dan kun je al snel een stapje voor zijn bij de concurrentie op de markt! Het is daarom goed om ook gebruik te maken van andere sites, die zich bijvoorbeeld heel gericht op een bepaalde regio focussen. In de regio van Alkmaar in Noord-Holland is deze site daar een goede voorbeeld van: https://www.nieuwwonenregioalkmaar.nl/.

Zelf veel gaan verbouwen

Ben jij handig en kijk je er naar uit om zelf ook te gaan klussen? Dan kun je ook naar woningen zoeken die juist een opknapbeurt kunnen gebruiken. Hierdoor kun je een woning al snel overnemen voor een veel betere prijs. Bovendien is het vaak ook nog eens leuk om zelf de mouwen op te stropen en de woning helemaal zo te verbouwen, zodat die aan jouw wensen voldoet.

Dit vind je misschien ook leuk...