Internet, Zakelijk

Social intranet: wat is het nut?

Binnen organisaties wordt er steeds meer gebruik gemaakt van communicatieplatforms. Er zijn dan ook best een aantal platforms op de markt die gebruikt kunnen worden. Het ene communicatieplatform is het andere natuurlijk niet. Vaak wordt er gebruik gemaakt van intranet, een manier van intern communiceren binnen een bedrijf. Wat houdt dit precies in en wat zijn de voordelen precies? Dat lees je hier.

Wat is een intranet?

Intranet is zoals hierboven eigenlijk al beschreven is, een platform dat het mogelijk maakt om intern gemakkelijk te communiceren. Dit heeft als doel dat er natuurlijk goed gecommuniceerd wordt, maar dat er ook goed samen wordt gewerkt. Traditioneel intranet is intranet met als doel het zenden van informatie van bovenaf naar de medewerkers. Tegenwoordig is er meer sprake van interactie en wordt dat ook wel social intranet genoemd. Interactie is daarbij het hoofdprincipe.

Waarom social intranet?

Dat social intranet interactie als hoofdprincipe heeft, klinkt natuurlijk al goed. Hiermee zorg je er namelijk ook voor dat er een gemoedelijke sfeer heerst binnen het bedrijf. Daarnaast geef je medewerkers de kans om mee te denken en hun steentje bij te dragen binnen de organisatie, in plaats van het idee om een nummertje te zijn. Vooral in grote organisaties met veel verschillende medewerkers is dit interessant. Tegenwoordig is samenwerken via zo’n online klantportaal, oftewel digitale werkplek natuurlijk erg belangrijk, omdat we veel meer thuiswerken. Dat iedereen op de hoogte is van wat er speelt binnen de organisatie is natuurlijk belangrijker dan ooit.

Voor een organisatie is digitale werkplek zeker een goede toevoeging, omdat je hiermee op 1 plek alles kunt delen. Je kunt chatten, collega’s leren kennen, maar ook expertises inzichtelijk maken, resultaten delen en ga zo maar door. Er is geen vast systeem toepasbaar voor elke organiSociasatie, de mogelijkheden zijn groot en daarom aanpasbaar voor elke organisatie.

Dit vind je misschien ook leuk...