Telecom

Is jouw telefoon toe aan een reparatie?

Het kan zomaar voorkomen dat je smartphone kapot gaat. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. Daarnaast kan het wel eens voorkomen dat je smartphone een technisch gebrek heeft. Maar hoe weet je wanneer je smartphone toe is aan een reparatie? Daar kun je heel gemakkelijk achter komen.

Je telefoon laten repareren

Als je een Samsung smartphone hebt die gerepareerd moet worden kun je het beste kiezen voor een samsung telefoon reparatie Den Haag. Deze winkel kan veel reparaties verrichten van accu’s tot aan selfie camera reparaties. De mensen die daar werken hebben voldoende ervaring opgedaan met allerlei soorten telefoon waaronder ook een Samsung smartphone. Dit geldt ook voor telefoons die een bekende en minder bekende merk hebben.

Je telefoon dezelfde dag laten repareren

Je hoeft je niet druk te maken dat je smartphone dagenlang kwijt bent. Je kunt bij een samsung telefoon reparatie Den Haag, je telefoon laten repareren en je zult je telefoon binnen honderdtwintig minuten weer terug hebben. Welk probleem er ook is, iedere telefoon kunnen ze maken binnen de honderdtwintig minuten. Je kunt voor verschillende reparaties er terecht zoals:

  • Accu’s van je smartphone vervangen
  • De nabijheid sensoren vervangen
  • De camera zal vervangen moeten worden
  • Er moet een volumeknop vervangen worden
  • Je oplaadpunt moet vervangen worden
  • Het is nodig om een Wi-Fi antenne te vervangen
  • Je simkaart houder moet vervangt worden

En zo zijn er nog veel meer dingen die ze aan je telefoon kunnen vervangen.

Wat zijn je rechten als je telefoon toe is aan reparatie?

Als je telefoon toe is aan reparatie doordat die niet meer reageert of wat anders, dan wil je graag weten welke rechten je hebt. Je hebt twee soorten rechten namelijk:

  • Defect buiten jouw schuld om
  • Defect door eigen schuld

Nu zul je bij jezelf denken maar wat houden die twee rechten precies in? Daar zul je nu meer over te weten over gaan komen. Deze twee rechten zijn erg van belang bij de reparatie van je smartphone.

Je telefoon doet het niet meer en is buiten jouw schuld om

Je hebt recht op kosteloze reparatie als je telefoon eigenlijk eerder van verwacht en of buiten jouw eigen schuld om stuk gaat. Het is dan verstandig om naar de winkel te gaan waar je het desbetreffende toestel dat nu defect is hebt gekocht. Ieder mens die een telefoon haalt heeft recht op een goed werkend product. Iedere fabrikant biedt een fabrieksgarantie van een of twee jaar op een smartphone.

Je smartphone is stuk door je eigen schuld

Het kan zijn dat je smartphone aan reparatie toe is door toedoen van jezelf. Als dat het geval is zul je geen recht hebben op een kosteloos herstel. Je zult dan zelf voor de reparatiekosten moeten betalen. Zelfs met een fabrieksgarantie zal de reparatie niet gedekt gaan worden. Maar dat kan wel zo zijn als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten bij de winkel waar je de telefoon weg hebt of juist bij de fabrikant.

Dit vind je misschien ook leuk...