Gezondheid, Internet

Verlaagd libido? Enkele tips om dat te verhogen!

Zowel mannen als vrouwen hebben er wel eens last van: een verlaagd libido. In eerste instantie hoeft het niet als een probleem gezien te worden. Iedereen heeft immers wel eens minder zin in seks. Als het echter structureel voor gaat komen, kan dit voor problemen binnen de relatie gaan zorgen. Ook gaat het zelfvertrouwen al snel naar beneden. Terwijl er vaak andere oorzaken achterzitten, zoals bijvoorbeeld problemen in een relatie, stress, een laag testosteronniveau en medicatie. Dit zijn slechts enkele redenen. Er zijn echter een aantal dingen die je kunt doen om jouw libido te verhogen.

De oorzaak aan gaan pakken

Om het libido weer omhoog te helpen, moet eerst gekeken worden naar de oorzaak van het probleem. Op basis hiervan zijn er namelijk verschillende dingen te proberen. Zo kun je bijvoorbeeld een relatietherapie of sekstherapie gaan volgen. Je leert hierbij veel over jezelf en jouw voorkeuren. Ook jouw partner wordt hierin meegenomen. Als het aan de medicatie ligt, kan je bekijken of je een ander soort mag nemen of dat jouw dosis veranderd kan worden. Dit kan uiteindelijk al veel gaan helpen. Uiteraard moeten hiervoor verschillende medische aandoeningen ook bekeken worden, voordat iets verkeerds voorgeschreven wordt.

Naar jou als persoon kijken

Voor sommigen is het niet genoeg om alleen aan therapie te denken of de medicatie te veranderen. Sommige mensen kunnen daarbij een verandering van medicatie ook niet aan, waardoor er weer nieuwe problemen ontstaan. Het is dan goed om te bekijken wat je wel nog kunt doen. Je kunt hiervoor altijd terecht bij een professional. Deze zal samen met jou en eventueel jouw partner naar oplossingen gaan zoeken. Als je nog meer tips nodig hebt, kun je uiteraard ook nog op het internet gaan kijken. Uiteindelijk wordt jouw libido verhoogd.

Dit vind je misschien ook leuk...