Algemeen

Duurzamer leven? Zo doe je dat

We weten dat we tegenwoordig steeds duurzamer moeten leven, maar hoe beginnen we daar eigenlijk mee? Voor veel mensen is het moeilijk om te bepalen wat nou goed is en waar je kunt beginnen. Eigenlijk is het antwoord heel makkelijk, het maakt niet uit waar je begint, zolang je maar begint. Als je bewust bent van het feit dat je wat duurzamer moet leven, dan ben je al een heel eind. Toch hebben we in deze blog een aantal tips beschreven die je het wat gemakkelijker moet maken om te beginnen met je duurzame lifestyle.

Elektrisch rijden

We weten dat de temperatuur van de aarde blijft stijgen en dat we dat zoveel mogelijk moeten beperken. Door de opwarming van de aarde zullen ijskappen onder andere gaan smelten, wat zal resulteren in een stijging van de zeespiegel met overstromingen en extreme weersomstandigheden tot gevolg. Dit moeten we natuurlijk voorkomen. Een grote oorzaak van de opwarming van de aarde is de grote hoeveelheid aan CO2-uitstoot. Dit komt voornamelijk door uitlaatgassen van auto’s, vliegtuigen en vee. Benzineauto’s stoten veel CO2 uit, daarom moet er gekeken worden naar alternatieven, zoals elektrische auto’s. Deze stoten namelijk een stuk minder CO2 uit. Als je deze auto ook nog eens oplaadt met groene stroom, ben je helemaal goed bezig. We hebben een aantal opties voor elektrische auto’s voor je op een rijtje gezet.

Minder vlees eten

Zoals hierboven al beschreven is, is vee ook een grote oorzaak van de CO2 uitstoot. Het is daarom beter om zo weinig mogelijk vlees te eten. Het verbouwen en vervoeren van vee veroorzaakt veel CO2 uitstoot. Het gebruik van mest op het land leidt tot de uitstoot van lachgas, dit zijn sterke broeikasgassen. Wanneer mensen minder vlees eten, zal er ook minder vleesproductie nodig zijn en zal er dus minder uitstoot vrij komen.

Door elektrisch te rijden en minder vlees te eten, zorg je ervoor dat er minder CO2 uitstoot zal zijn. Deze kleine stapjes kunnen een groot verschil maken.

Dit vind je misschien ook leuk...