laminaat
Wonen

Waarom je voor een laminaatvloer moet kiezen

Wanneer je een vloersoort gaat kiezen, is het aanbod enorm. Het is belangrijk dat je je goed laat informeren over elke soort. De keuze voor een laminaatvloer is de meest populaire keuze. Er hangen veel voordelen aan vast. Deze voordelen zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.

Design naar je keuze

Hoewel de toplaag van laminaat van kunststof is, lijkt dit vaak van het materiaal dat gekozen wordt. Je kunt kiezen uit verschillende designs zoals een stenen of houten. Ook fantasiedecors zijn mogelijk. Deze worden zo realistisch mogelijk ontworpen. Je kunt zelfs details toevoegen die het nog realistischer maken, zoals spijkers bij hout. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende kleuren die ieder weer varianten hebben van licht tot donker. Het design kan dus geheel naar je wensen worden gekozen.

Laag budget is geen probleem

Laminaatvloeren zijn er voor elk budget. Als je budget laag is, dan is de kwaliteit van je vloer echter ook vaak lager. De kwaliteit van je vloer wordt aangegeven met een getal tussen de 21 (laagste kwaliteit) en 34 (hoogste kwaliteit). Welke kwaliteit je nodig hebt hangt af van de mate van gebruik van de vloer. Als dit zwaar is, zoals in de woonkamer, dan moet de kwaliteit hoger zijn dan als dit laag is, zoals in de slaapkamer.

De vloer blijft lang mooi

Een laminaatvloer is makkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende. Je zal weinig last hebben van vlekken, aangezien de vloer tegen de meeste bestendig is. De vloer zal ook niet gemakkelijk verkleuren of beschadigen. Je zal weinig last hebben van krassen of putten. Kortom: een laminaatvloer blijft lang mooi.

Vloerverwarming

Tenslotte vinden veel mensen het nog een groot voordeel dat de laminaatvloer gecombineerd kan worden met vloerverwarming, wat natuurlijk heerlijk is in de winter.

Dit vind je misschien ook leuk...