Zakelijk

Urenregistratie nu belangrijker dan ooit voor bedrijven

Het op de juiste manier registreren van de gewerkte uren van de medewerkers is nu belangrijker dan ooit voor bedrijven. Het afgelopen jaar is er veel veranderd in de werkzaamheden en manier van werken. Maar waarom is dat zo belangrijk? Wij geven verschillende redenen.

Je medewerkers gemotiveerd en actief houden

Niet dat je luie medewerkers hebt, maar iedereen kan er last van hebben dat de concentratie soms even wat minder is bij het thuiswerken. We zijn toch wat sneller afgeleid, zijn niet meer omringd door collega’s die elkaar motiveren en zitten dus niet meer in de werkomgeving. Met een juiste urenregistratie houden werknemers zichzelf veel gerichter bezig met de taken, omdat ze heel duidelijk zien waar en hoe lang ze ergens mee bezig zijn. 

Belangrijk is wel dat het zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt voor je klanten om de gewerkte uren goed bij te houden. Dat kan bijvoorbeeld met een handige app voor de urenregistratie, zodat het hun zo weinig mogelijk energie en moeite kost om de uren bij te houden.

Overzichtelijk factureren aan klanten

Wanneer jouw bedrijf diensten verricht voor klanten, dan is het nodig om te zien hoe lang iemand aan een bepaald project heeft gewerkt. Dit kan vervolgens eenvoudig worden gefactureerd aan de klant op basis van het aantal gewerkte uren voor die klant. 

Efficiënter werken en weten waar de tijd aan wordt besteed

Je weet pas binnen je bedrijf of de processen goed verlopen wanneer je ook inzichtelijk hebt waar de meeste tijd aan wordt besteed. Doordat je ook weet hoeveel iets oplevert, zie je meteen hoe rendabel een bepaald project is. Met deze informatie kunnen er veel betere beslissingen worden gemaakt die jouw bedrijf en de resultaten ten goede komen. Misschien kom je er namelijk achter dat je voor een bepaalde klant veel te veel tijd kwijt bent in vergelijking met wat je ervoor terugkrijgt. Een optie kan zijn om meer aan de klant te factureren of meer te richten op klanten die meer betalen. 

Wil jij nog meer tips hebben om de urenregistratie ook zo efficiënt mogelijk te laten verlopen? Dan hebben we hier nog veel meer tips voor je

Dit vind je misschien ook leuk...