Zakelijk

Hoe kies je de juiste palletwagen?

Er zijn verschillende soorten palletwagens te koop, het kan daarom moeilijk zijn om te bepalen welke nou geschikt zijn en welke niet. In deze blog vertellen we je welke soorten palletwagens er allemaal zijn en hoe je erachter komt welke het meest geschikt is voor jou.

Waarom een palletwagen kiezen?

Een palletwagen kan heel handig zijn, voornamelijk in omgevingen zoals een werkplaats of een magazijn. Ruimtes waar grote en zware hoeveelheden continu verplaatst moeten worden. Het is natuurlijk niet te doen dat mensen zware producten moeten tillen. Dat is zowel niet goed voor de rug, maar ook zeker niet efficiënt. Door middel van een palletwagen kun je een grote hoeveelheid spullen gemakkelijk en efficiënt verplaatsen in een magazijn.

De verschillende soorten palletwagens

Er zijn waarschijnlijk meer palletwagens dan je denkt. We hebben hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet.

Elektrische palletwagen

Een elektrische pompwagen of palletwagen heeft een elektrische motor die ervoor zorgt dat er minder krachtspanning geleverd hoeft te worden. De motor vervoert als het ware alle goederen door middel van de elektrische motor.

Handpalletwagen

De handpalletwagen wordt handmatig bediend, zonder elektrische motor zoals bij de elektrische palletwagen. Deze palletwagen is eigenlijk alleen geschikt voor korte afstanden, omdat deze nog wel met de hand bediend wordt.

Palletwagen met weegschaal

Is het nodig dat de pallets die vervoerd dienen te worden ook gewogen worden? Dan is een palletwagen met weegschaal ideaal. Zo sla je eigenlijk 2 vliegen in 1 klap. De pallets kunnen namelijk bij het vervoeren gewogen worden.

Schaarpalletwagen

Een schaarpalletwagen kun je zowel gebruiken als verplaatsbare werktafel als handpallettruck. Deze zijn in verschillende modellen te verkrijgen, zowel manuele als elektrische.

Bij elke palletwagen staat aangegeven wat het tilvermogen is en waarvoor het geschikt is. Op basis daarvan kun je vergelijken welke het meest geschikt is voor jou.

Dit vind je misschien ook leuk...