Mode

Wat voor soorten pyjama’s zijn er allemaal?

Er zijn heel veel verschillende pyjama’s te koop, met lange mouw, korte mouw, nachthemden, dikke pyjama’s, dunne. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar voor ieder is er wel wat wils. De ene persoon krijgt het namelijk snel warm ’s nachts en houd van een luchtige pyjama. Terwijl de andere persoon het misschien wel snel koud heeft, een dikkere pyjama is dan meer gewenst. Maar welke soorten pyjama zijn er? Welke merken? En welke stof kun je het beste kiezen? Dat lees je in deze blog.

Welke soort pyjama kies jij?

Dat er veel soorten pyjama’s zijn, weten we inmiddels. De traditionele pyjama kent iedereen natuurlijk, dat is de pyjama met lange mouwen en een lange broek. Maar je hebt de pyjama ook met korte mouw en korte broek, dat wordt ook wel een shortama genoemd. Een shortama dragen zowel vrouwen, mannen als kinderen. Eigenlijk is deze soort pyjama voor iedereen geschikt. Met knoopjes, zonder knoopjes, gedeeltelijk geknoopt, alles is mogelijk. Verder is er natuurlijk ook een nachthemd, deze zijn zowel voor mannen als vrouwen.

Voor welk merk ga jij?

Welk merk je kiest, is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt kiezen voor bekende merken, een merk die je altijd al draagt of probeer eens een nieuw merk. Pyjama’s zijn er van heel veel verschillende merken, dus kies een merk waar je je goed bij voelt. Ze zijn er bijvoorbeeld Charlie Choe dames pyjama’s of Schiesser pyjama’s voor heren. Allerlei kwalitatief goede merken.

Welke stof kies jij?

De stof die je moet kiezen hangt natuurlijk af van wat jij prettig vindt. Kies voor badstof of flanel als je het snel koud hebt in bed, want deze stoffen zijn heerlijk warm. Wanneer je een wat lichtere stof wil, omdat je het snel warm hebt, dan kun je het beste kiezen voor een katoenen pyjama. Daar zweet je niet zo snel in.

Dit vind je misschien ook leuk...