Mode

Off shoulder tops en jurkjes, van alle tijden!

Met de zomer die voor de deur staat kunnen we gerust stellen dat off shoulder tops en jurkjes eigenlijk absoluut onmisbaar zijn in je garderobe. Dat de off shoulder kledingstukken helemaal terug zijn van weggeweest wordt nu reeds duidelijk.

Deze jurkjes en topjes zijn dan ook niet alleen geschikt voor casual gebruik, maar komen ook verrassend vaak uitstekend tot hun recht op de betere cocktailparty’s of andere evenementen. Bovendien kan deze kleding op bijzonder veel verschillende manieren worden gecombineerd wat er voor zorgt dat ze perfect in lijn komt te liggen met de stijl van een zeer uitgebreide doelgroep.

Off shoulder tops, casual, maar ook stijlvol

Het mooie aan de off shoulder tops is dat ze op het eerste zicht vaak lekker casual lijken, maar in de praktijk niet zelden verrassend stijlvol uit de hoek kunnen komen. Een niet onbelangrijk detail in dit gegeven is uiteraard terug te vinden in het design waar gebruik van wordt gemaakt. Ook de kleuren die worden toegepast leveren hier hun bijdrage in. Flashy off shoulder tops gecombineerd met opvallende tekeningen zijn bijvoorbeeld een stuk minder stijlvol dan een donker rood exemplaar dat je zo meevoert naar de betere wijnbars in landen als Frankrijk en Italië. Dit zorgt er voor dat je door te kiezen voor off shoulder tops in principe altijd over een kledingstuk kan beschikken die geschikt is voor tal van uiteenlopende situaties.

Old school en modern tegelijkertijd

Zowel off shoulder tops als off shoulder jurkjes kunnen we bestempelen als zijnde kledingstukken van alle tijden. Vroeger werden ze reeds veelvuldig gedragen en eigenlijk zijn ze nooit helemaal uit het modebeeld verdwenen. Tegenwoordig worden ze bovendien ook terug omarmt door de jonge generatie wat er voor zorgt dat ze weer helemaal in zijn.

Sowieso kunnen we off shoulder tops en jurkjes het best omschrijven als een combinatie van old school kleding samen met een moderne toets. De stijl is van deze kledingstukken is immers reeds vaak beproefd, maar krijgt telkens weer een extra modern kantje. Hierdoor is er toch sprake van een lekker eigentijdse look.

Hoe off shoulder tops combineren?

Indien je er voor kiest om off shoulder tops aan te kopen zal je deze uiteraard nog moeten zien te combineren met allerhande andere kledingstukken. Op dit vlak behoren zeer veel verschillende opties tot de mogelijkheden. Je kan er op dit vlak bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een high waist jeans waardoor een echte jaren ’70 look wordt gecreëerd, maar daarnaast is ook een toffe rok uiteraard nooit verkeerd. In ieder geval laat het gebruik van een off shoulder top het perfect toe om telkens weer een unieke look te creëren die volledig is afgestemd op de situatie in kwestie.

Dit vind je misschien ook leuk...