Sport

Handige accessoires voor hardlopen

Wie aan hardlopen doet heeft daar in principe geen grote uitrusting voor nodig. Het belangrijkst zijn een paar kwalitatief goede hardloopschoenen. Ook wordt aangeraden om kleding aan te schaffen die het zweet goed kan afvoeren. Naast die basisspullen zijn er veel handige producten te koop, die het hardlopen veiliger maken en voor meer comfort zorgen. Als je een hardloper bent die het hele jaar door wil sporten is extra kleding handig. Je kunt kleding kopen die in de zomer bij erg warm weer beter ventileert en voor verkoeling zorgt. Voor de andere seizoenen is er kleding die beschermt tegen kou en regen, waaronder handschoenen en een muts.

Goed zicht

Het is niet alleen bij warm weer in de zomer prettig om een zonnebril te dragen. Vooral bij tochten in de avond kun je last hebben van de laagstaande zon. Dat is gevaarlijk als je andere weggebruikers of obstakels over het hoofd ziet. Om dat te voorkomen kun je een Julbo zonnebril gebruiken. Die geeft voldoende bescherming tegen zonlicht, blijft goed zitten en ziet er daarnaast ook gewoon te gek uit. Een ander middel tegen zonlicht is een zonneklep. Petjes voldoen minder goed, want die geven te weinig verkoeling.

Comfort onderweg

Veel hardlopers lopen graag met muziek. Sommigen gebruiken dat als motivatie, maar de meeste hardlopers vinden het gewoon fijn om onderweg muziek te horen. Belangrijk is dat je een koptelefoon draagt die niet weg kan glijden. Het prettigst zijn speciale sportoortjes, vooral de exemplaren die draadloos zijn. Deze oortjes zijn voorzien van een clip om ze achter je oor te klemmen. De luxe exemplaren hebben software om het geluid van buiten te compenseren. Er zijn ook oortjes waarbij je het geluid van de omgeving nog wel gedeeltelijk blijft horen. Dat draagt bij aan je veiligheid.

Spullen meenemen

Hardlopen met een rugzak is wat minder prettig, tenzij je trailruns wilt lopen. Om toch wat spullen mee te kunnen nemen, zoals een smartphone, wat gelletjes een een flesje water, kun je een flipbelt aanschaffen. Zo’n belt draag je iets boven de heupen. Als je de juiste maat kiest blijft de belt keurig op zijn plaats zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...