Zakelijk

Een nieuwe website maken: wat zijn de kosten?

Als je een nieuwe website wilt gaan maken zitten daar verschillende kosten aan vast. Er zullen kosten zijn die je al verwacht had, maar er zijn ook zaken waar je niet direct aan denkt. Deze kosten zijn wel belangrijk om een keer in kaart te brengen zodat je weet waar je aan toe bent. Het verschilt per bedrijf wat de exacte kosten zijn, maar de prijzen liggen vaak wel bij elkaar in de buurt.

Hoe je jouw website ook echt online krijgt

Als je een website gaat maken moet deze uiteindelijk ook echt online komen. Hiervoor heb je een vorm van webhosting nodig. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan, het ligt eraan wat jij allemaal precies met je website gaat doen. Als het een website is waar niet heel veel op staat kan een kleiner pakket al goed bij jouw wensen aansluiten. Is het nou een website waar dagelijks veel bezoekers zijn en waar veel dingen op gebeuren is het aan te raden om je pakket hier dan ook op aan te passen. 

Om gebruik te kunnen maken van webhosting moet je je aansluiten bij een bedrijf die dit aanbiedt. Vaak is het zo dat je je server dan deelt met een aantal andere websites. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee. Het is vaak wat goedkoper, maar je hebt er zelf minder invloed op. Als je dit nou helemaal niet erg vindt, is een standaard pakket al goed genoeg. Als dit niet helemaal bij jouw wensen past, zou je ook kunnen gaan voor een privé server. Dit is vaak een heel stuk duurder en soms ook helemaal niet nodig. Dit is echt alleen nodig als je een grote website hebt waar veel op wordt opgeslagen en waar je ook veel bezoekers op hebt.

Een goede naam voor je website

Een goede naam bedenken voor je website is ook erg belangrijk. De naam die je aan jouw website geeft is er eentje die onthouden moet worden. Je wilt graag iets origineels, maar het is ook belangrijk dat als mensen het onderwerp van jouw website in toetsen ze wel bij jou uitkomen. Het is dan niet handig dat je naam helemaal niets daarvan erin verwerkt heeft. Als je uiteindelijk een goede naam denkt te hebben is het belangrijk deze vast te stellen door een domeinnaam te kopen. Een domeinnaam kopen is erg belangrijk, het is namelijk zo dat wanneer je deze gekocht hebt niemand meer gebruik kan maken van jouw naam. Daarom is het aan te raden om direct nadat je je naam gekozen hebt een domeinnaam aan te schaffen.

Het ontwerp van de website 

Jouw website moet ook ontworpen worden. Dit kun je zelf doen of uit handen geven. Als je het zelf doet bespaar je al snel veel geld. Je moet er dan wel handig mee zijn om ervoor te zorgen dat het er dan ook echt professioneel uitziet. Als je hierover twijfelt, is het misschien toch verstandiger om het te laten doen door een professional. Dat is een keer een grote uitgaven, maar daar heb je wel lang plezier van.

 

Dit vind je misschien ook leuk...