Financiën

Hoe zeker ben jij van je maximale hypotheek?

Hypotheek zeker? Aankoop zeker? Hoe kan je een huis kopen en heb je zekerheid op alle fronten? Nu volgt de belangrijkste regel van het hypotheek- en aankoop-proces.

Je maximale hypotheek wordt berekend aan de hand van je toetsinkomen, je mag echter nooit méér lenen dan 100% van de taxatiewaarde.

Maximale hypotheek en taxatiewaarde?

Hoe bereken ik mijn maximale hypotheek als ik de taxatiewaarde niet weet?

Inderdaad, je kan alleen je maximale hypotheek berekenen als weet wat de marktwaarde, lees taxatiewaarde is.

Vooraf inventariseren

Inventariseren is kennis vergaren

Als je vooraf alles weet dan weet je ook hoeveel je moet overbieden. Hoeveel hoger bieden dan de vraagprijs? Je kan je eigen geld en je overwaarde van je oude woning altijd gebruiken om een hoger bod te plaatsen.

Als taxatie lager is dan vraagprijs

Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand hoger bied en de taxatiewaarde is lager dan de vraagprijs. Ook dat verschil moet je met eigen vermogen inleggen.

Hoe overtuig ik de makelaar

Hoe kan ik de verkopend makelaar overtuigen dat ik de beste kandidaat koper ben?  Geef de makelaar zekerheid over de woningtaxatie en je eigen geld. Dit kan je bereiken door een bied certificaat aan te leveren inclusief een financieringsopzet.

Makelaar kan jou alleen vertrouwen als je ook daadwerkelijk alles verteld. Laat weten dat je de woningwaarde al weet. Hij moet weten dat jij een serieuze koper bent die er geen gras over laat groeien.

Hoe weet ik vooraf de taxatie

Indicatieve marktwaarde helpt je verder

Lexwonen heeft contact met veel taxateurs in geheel Nederland. Een indicatie van de taxatiewaarde is nooit geen probleem. Mocht de waarde achteraf tegenvallen dan schermen wij dat af middels de koopakte. Het voorbehoud van financiering.

Hoeveel hypotheek mogelijk voor inrichting

Heb jij overwaarde op je huis en wil jij verbouwen en het huis opnieuw inrichten? Voor beiden kan je een hypotheek krijgen. Let op, het bedrag wat je gebruikt voor woninginrichting komt niet in aanmerking voor hypotheekrente aftrek.

Is een gedeelte van de hypotheek niet fiscaalvriendelijk te behandelen dan worden de netto hypotheeklasten hoger waardoor je minder hypotheek kan krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk...