Goedkope autoverzekering
Verzekeringen

Hoe verkrijg je een echt goedkope autoverzekering?

Een goedkope autoverzekering afsluiten is natuurlijk iets wat iedereen in de praktijk wel wil. Dit gezegd hebbende blijkt dit in de praktijk uiteraard niet altijd even voor de hand liggend te zijn, integendeel. Gelukkig zijn er verschillende zaken waar je wel de nodige aandacht aan kan besteden. Het gaat hierbij dan concreet om bijvoorbeeld het type autoverzekering waarvoor je gaat kiezen, maar wat bovendien ook te denken van de vrijstelling waarvoor je kiest. In ieder geval, ben jij nog op zoek naar een reeks van interessante tips die je kunnen helpen om de kostprijs van je autoverzekering te drukken? Dan is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de informatie die we speciaal voor jou hieronder op een rijtje hebben gezet.

Waarom is een goedkope autoverzekering zo belangrijk?

Laat ons om te beginnen even stil blijven staan bij de reden waarom het afsluiten van een goedkope autoverzekering nu precies zo belangrijk is. Wanneer we dat doen kunnen we al snel vaststellen dat de verzekering die je voor je auto afsluit helemaal niet de enige is waarover je zal willen (of moeten) beschikken. De zorgverzekering is bijvoorbeeld een andere verzekering waar je in Nederland niet van onderuit kan. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het zo dat veel mensen ook (geheel terecht overigens) kiezen voor het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering evenals bijvoorbeeld ook een verzekering voor de inboedel van je woning. Al deze verschillende verzekeringen samen kunnen best een behoorlijk prijskaartje vertegenwoordigen. Erop kunnen besparen is vaak wenselijk.

Een goedkope autoverzekering afsluiten zorgt er dus in de praktijk voor dat je de impact van je verzekeringen op je financiële situatie zo beperkt mogelijk kan houden. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel tevens van belang om ervoor te zorgen dat die lage kostprijs er niet voor zorgt dat je moet inleveren op vlak van dekkingen. Vrees je dat, dat wel degelijk het geval zal zijn? Dan zullen de tips die je kan terugvinden op deze pagina ervoor zorgen dat daar verandering in komt.

Vergelijken is altijd het eerste wat je moet doen

Wil je graag een echt goedkope autoverzekering kunnen afsluiten tegen de meest interessante voorwaarden? Dan zal je direct kunnen concluderen dat je er niet van onderuit kan om in eerste instantie een vergelijking uit te voeren. De autoverzekering vergelijken kan op twee manieren:

  1. Door gebruik te maken van een neutrale vergelijkingssite;
  2. Door een vergelijking uit te voeren op de website van een verzekeraar;

In het eerste geval zal je kunnen concluderen dat je een goed beeld zal krijgen van alle verschillende autoverzekeringen die er door verschillende verzekeraars op de markt worden aangeboden. Dit overzicht alleen al kan ervoor zorgen dat je er de meest voordelige optie vrij eenvoudig tussenuit kan vissen. Dat is echter niet alles, bovendien worden ook mogelijke verschillen op vlak van voorwaarden eveneens meteen duidelijk gemaakt. Ook dit is zeer belangrijk.

Je zoektocht naar een echt goedkope autoverzekering starten op de website van een specifieke verzekeraar is heel wat minder interessant. De kans bestaat namelijk dat de verzekeraar in kwestie er vooral voor zal kiezen om diens eigen verzekering in de spotlight te plaatsen. Daar is op zich niks mis mee, maar ze kan bezwaarlijk automatisch worden bestempeld als de voordeligste optie.

Onderschat de impact van het eigen risico niet

Wil je graag een echt goedkope autoverzekering kunnen afsluiten? Dan zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat het altijd van belang is om de nodige aandacht te schenken aan het zogenaamde eigen risico dat van kracht is. Voor dit eigen risico geldt dat ze het gedeelte van het bedrag vertegenwoordigd dat je zelf bij een schadegeval zal moeten betalen. Het is namelijk zo dat een verzekeraar in de praktijk bij een autoverzekering niet zomaar integraal alle geleden financiële schade op zich neemt. Veel mensen hebben het vermoeden dat het eigen risico van de autoverzekering niet zomaar kan worden aangepast, maar dat is een foutieve veronderstelling.

Wanneer standaard het eigen risico door de verzekeraar wordt bepaald zal er altijd voor worden gekozen om de kerk in het midden te houden. Je betaalt dus met andere woorden geen zeer voordelig eigen risico, maar je hoeft ook geen rekening te houden met een torenhoge verzekeringspremie. Zo geniet je eigenlijk een beetje van het beste van twee werelden. Wanneer je echter nooit of bijna nooit een schadegeval hebt kan het echter vrij duur uitvallen om je eigen risico ongemoeid te laten. Op die manier is er eigenlijk nooit sprake van een echt goedkope autoverzekering, integendeel. Hier moet je wel absoluut rekening mee houden.

Kies altijd een autoverzekering in functie van je voertuig en rijgedrag

Een goedkope autoverzekering vinden en kunnen afsluiten is in de praktijk ook altijd het gevolg van rekening houden met niet alleen het voertuig dat je wenst te verzekeren, maar ook het rijgedrag waarvan sprake is. Ben jij bijvoorbeeld iemand met een voordelige, tweedehandse auto en leg je bovendien op jaarbasis ook slechts een beperkt aantal kilometers af? Dan zal je kunnen concluderen dat het aanvragen van een allrisk alleen maar nodeloos hoge kosten met zich meebrengt. In dat geval zijn de WA-verzekering of de WA+ beperkt cascoverzekering dan ook doorgaans veel beter.

Een compleet ander verhaal wordt het natuurlijk als je hebt gekozen voor de aankoop van een gloednieuwe auto welke zich kenmerkt door een vrij aanzienlijke waarde. In het bijzonder wanneer je bovendien ook nog eens behoorlijk vaak op de weg terug te vinden bent zal je tot de conclusie komen dat het absoluut niet aan te raden is om bijvoorbeeld alleen maar aanspraak te kunnen maken op de beperkte dekking voor derden van de WA-verzekering. Een goedkope autoverzekering afsluiten die toch de noodzakelijke, gewenste dekkingen zal weten te bieden is dus in ieder geval voor iedereen anders. Laat je dus vooral niet leiden door de keuzes die anderen op dit vlak maken. Wellicht zullen deze keuzes voor jou namelijk helemaal niet interessant blijken te zijn, integendeel. Hoe dan ook helpen de bovenstaande tips je sowieso om een voordelige verzekering voor je auto te kunnen bemachtigen die bovendien ook nog eens aan alle vooropgestelde eisen zal voldoen. Wil je direct een vergelijking uitvoeren? Dan is een bezoek brengen aan de website van Alpina Online Verzekeringen zeker een goed idee.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...