Curacao
Vakantie

Curacao, sinds jaar en dag een zeer populaire vakantiebestemming

De populariteit die Curacao geniet is behoorlijk indrukwekkend te noemen. Voor dit eiland geldt dat ze is terug te vinden op ongeveer 25 kilometer voor de kust van Venezuela. Ze vormt samen met het Klein Curacao een zelfstandig land welke deel uitmaakt van het koninkrijk der Nederlanden. Voor dit eiland geldt dat ze deel uitmaakt van de zogenaamde ABC-eilanden groep. Andere eilanden die hier deel van uitmaken zijn uiteraard Aruba evenals Bonaire. Voor heel wat reizigers die de keuze maken om hun vakantie naar dit eiland te ondernemen geldt dat ze dat vooral doen om er te komen genieten van het heerlijke weer. Dat is natuurlijk mogelijk, maar dit eiland heeft haar bezoekers nog heel wat meer te bieden. Benieuwd wat dan precies is? Blijf dan vooral verder lezen!

Breng een bezoek aan de typische plantagehuizen van Curacao

In eerste instantie is het de moeite waard om tijdens je verblijf op Curacao een bezoek te brengen aan de typische plantagehuizen die er zijn terug te vinden. Voor deze plantagehuizen geldt dat ze voornamelijk werden bezet door Nederlanders die ten tijde van de zeventiende eeuw het eiland hadden veroverd op de Spanjaarden. Het merendeel van de plantagehouders kozen ervoor om grote woonhuizen te bouwen op een heuvel. Dit gebeurde in een typisch Nederlandse stijl. Vanuit de woning hadden ze de mogelijkheid om de volledige plantage te overzien. Eén van de bekendste plantagehuizen luistert naar de naam ‘Landhuis Knip’. Het was op deze locatie dat in het jaar 1795 de grootste slavenopstand zich voltrok. Er zijn uiteraard nog meerdere plantagehuizen die bezocht kunnen worden. Dit is zeker een aanrader voor elke bezoeker van het eiland Curacao.

Willemstad, je kan er simpelweg niet omheen

Willemstad is de hoofdstad van Curacao en is bijgevolg een locatie die je absoluut niet mag missen. De stad wordt in twee delen gesplitst. Dit gebeurt door de zogenaamde Sint Anna-baai. In het bijzonder voor de wijken Punda en Otrabanda geldt dat ze ontzettend vaak worden bezocht. Voor deze wijken geldt bovendien dat ze met elkaar worden verbonden door middel van de Koningin Emmabrug. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo heel bijzonder, maar op moment van schrijven is dit wel ’s werelds enige drijvende houten brug.

Ben je van plan om tijdens jouw vakantie op Curacao lekker te winkelen? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor in Riffort aan het juiste adres bent. Dit winkelcentrum beschikt onder meer over een gezellig plein waar omheen heel wat leuke winkels evenals eetgelegenheden zijn terug te vinden. Ook de plaatselijke kunstgalerijen zijn een aanrader om te bezoeken.

Ontdek de 40 paradijselijke stranden van het land

Ondank het feit dat Curacao heel wat interessante bezienswaardigheden heeft die je absoluut gezien moet hebben is het natuurlijk zo dat veel mensen gewoon naar dit eiland afreizen om er te kunnen genieten op het strand. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, integendeel. Genieten doe je hier dan ook op zomaar even meer dan 40 verschillende stranden, de één nog mooier dan de ander. Wil je er beslist van op aan kunnen dat je gebruik gaat maken van één van de beste en tevens ook leukste stranden van het eiland? In dat geval moet je zeker de stranden ontdekken die zijn gelegen aan de zuidwestkust, dus ten westen van Willemstad. Let wel, je moet er wel rekening mee houden dat de stranden op Curacao er bekend om staan behoorlijk klein te zijn.

Klik hier om naar de website te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...