Eten & Drinken

Hoe koop je de beste drankdispenser voor jouw zaak?

In eender welke horecazaak waar je naar binnen stapt zal je tot de vaststelling komen dat er wel een zogenaamde drankdispenser is terug te vinden. Het gaat hierbij in de praktijk om een toestel welke dan ook in heel wat verschillende horecazaken als onmisbaar kan worden bestempeld. Niet alleen maakt ze het immers mogelijk om de lekkerste drankjes koel te houden, daarnaast kan er meteen mee worden getapt. Dit kan overigens gebeuren door het personeel van de horecazaak, maar zeker ook door de klanten of gasten. In ieder geval, wil jij ook graag een drankdispenser aanschaffen? Dan is het zeker de moeite waard om aandacht te besteden aan onderstaande informatie!

Welke soorten drankdispensers bestaan er?

Ga je een drankdispenser kopen om gebruik van te gaan maken in jouw horecazaak? In dat geval is het zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat er op de markt een onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende soorten mogelijkheden. Het gaat hierbij dan concreet om de volgende:

  1. Een elektrische drankdispenser;
  2. Een drankdispenser die werkt met behulp van koelelementen;

Voor welke van deze beide mogelijkheden jij zal kiezen is afhankelijk van verschillende zaken. Er dient dan ook niet alleen rekening te worden gehouden met bijvoorbeeld de vereiste hoeveelheid aan capaciteit waarvan sprake is, wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van een stopcontact in de buurt? In ieder geval, we kunnen gelukkig stellen dat ervoor eender welke situatie wel een geschikte dispenser voor je drankjes te kopen valt.

Welke optie is voor jou de beste keuze?

Zoals hierboven al aangehaald, kan er in de praktijk een keuze worden gemaakt tussen twee verschillende soorten drankdispensers. In eerste instantie is er het exemplaar welke beschikt over koelblokken. Is er geen stopcontact in de buurt terug te vinden? Dan zal dit voor jou de beste keuze zijn. Wat de capaciteit van een dergelijk exemplaar betreft kan je doorgaans denken aan:

  • Een exemplaar van 1 x 5 liter;
  • Een exemplaar van 2 x 5 liter;

Voor een dergelijke dispenser geldt in de praktijk dat ze zowel kan worden gebruikt voor sappen als voor melk. Heb je niet voldoende capaciteit ter beschikking bij het kopen van een dergelijk exemplaar? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor een elektrische dispenser wellicht in de praktijk een flink stuk sneller zal zijn gemaakt. De capaciteit waar deze exemplaren over beschikken blijkt dan ook vaak een behoorlijk stuk hoger te liggen.

Koop de beste drankdispenser voor in jouw horecazaak!

In het merendeel van de horecazaken kan je er in principe haast niet van onderuit om over te gaan tot het kopen van een drankdispenser. Niet zelden blijkt echter in de praktijk dat mensen er zomaar voor kiezen om eender welk type exemplaren aan te schaffen. Dat is niet interessant. Je dient dan ook altijd op z’n minst een grondige vergelijking uit te gaan voeren tussen de verschillende mogelijkheden waar je een keuze tussen kan maken. Enkel en alleen op die manier zal je finaal het voor jou meest interessante exemplaar op de markt in huis kunnen halen. Zoveel is zeker. Wat ook een leuke toevoeging is voor de meeste horecazaken, is een combisteamer!

Dit vind je misschien ook leuk...